Военнопленници от украинските въоръжени сили са се обърнали към украинския президент Володимир

...
Военнопленници от украинските въоръжени сили са се обърнали към украинския президент Володимир
Коментари Харесай

Украински военнопленници към Зеленски: Бяхме жив щит, сега сме забравени

Военнопленници от украинските въоръжени сили са се обърнали към украинския президент Володимир Зеленски. Те упорстват президентът да престане да подценява отговорностите си и да ги върне вкъщи при фамилиите им.

" Вече повече от месец сме тук и никой не се занимава с нас. Всички са загрижени единствено за полка " Азов ". По някаква причина никой не моли всички президенти на Европа, папата, Илон Мъск, да съдействат обмена ни. Ние също имаме фамилии, деца, които имат огромна потребност от нас...

- Когато имаше потребност от нас, изпълнявахме отговорностите си почтено, бяхме " жив щит ". Защо в този момент сме просто забравени и никой няма потребност от нас? ", задават въпроса си украинските военнопленници, написа Блиц.

Междувременно стана ясно, че Беларус ще организира военни учения по границата с Украйна през юни

Планираните мобилизационни учения ще се проведат от 22 юни до 1 юли в Гомелска област в Беларус, която граничи с Житомирска, Киевска и Черниговска област в Украйна. Това оповестяват беларуските медии, като се базират на военния комисар на Гомелска област Андрей Кривоносов.

Според известията, в учението ще вземат участие военни комисари и организации на въоръжените сили на страната.

" По време на ученията движението ще бъде лимитирано в избрани зони наоколо до военните уреди ", прецизира Кривоносов.

По думите му са планувани стрелкови учения на полигони в Гомелска област.

Според изданията в страната, ученията ще се проведат за повишение на равнището на бойната и мобилизационната подготвеност на военните комисариати, както и за възстановяване на военните познания и практическите умения на новобранците.В подготвителния лагер ще вземат участие всички области на района.

Освен това от 28 юни до 16 юли в окръг Жлобин ще се проведат лагери за военно образование с наборни бойци от териториалните войски. Събитията ще включват образование по защита и отбрана на териториални обекти, както и битка със саботажни и разследващи групи, сподели Кривоносов.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР